Datum: Vrijdag 13 oktober 2017, van 13.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Conferentiecentrum De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind (nabij Amersfoort). Klik hier voor een routebeschrijving.

Doelgroep: Voor donateurs en genodigden. (Nog geen donateur? Word het nu en u bent meteen van harte welkom op ons jubileum!)

Toegang: Gratis. (Reiskosten zijn voor eigen rekening.)

Aanmelden: Aanmelden is verplicht, i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. Doe dit uiterlijk 6 oktober!
Geen internet? Meld u dan telefonisch aan bij Corry-Anne: 070 220 13 80 (vanaf 25 september a.s.).

Toegankelijkheid: De locatie is rolstoeltoegankelijk, inclusief een aangepast toilet. Verder beschikt de locatie over een loungeruimte met een aantal banken, waar u even kunt bijkomen. Als u andere aanpassingen nodig heeft, kunt u deze bij uw aanmelding aangeven.

Programma

13.00 – 13.20: Inloop, met thee, koffie & feestelijk gebak

13.20 – 13.30: Zang, door Marga Heuzinkveld

13.30 – 13.40: Welkom, door dagvoorzitter

13.40 – 14.00: “30 jaar ME/CVS Stichting Nederland”, door voorzitter Theo Kuiphof

14.00 – 14.40: “Regie in eigen hand, leven met een handicap”, door Jan Troost, disability activist

14.40 – 15.00: Pauze

15.00 – 15.45: Workshopsronde. U heeft keuze uit:

1. Workshop “Zet je energie positief in!”, door Loes Ankersmit en Corry-Anne & Pieter Veenhuijsen

Wat kun je zelf doen om je leven met ME/CVS prettiger of soepeler te maken? In deze workshop zullen we ervaringen delen en tips uitwisselen. Want ieder van ons heeft eigen strategieën ontwikkeld om zo goed mogelijk te leven met ME/CVS. Door dit met elkaar te delen maken we elkaar sterker. Vaak blijkt er meer mogelijk dan we in het begin dachten! Een krachtige workshop voor mensen met ME/CVS én hun partners, ouders en anderen.

Corry-Anne, Loes en Pieter geven al enkele jaren voorlichting in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Corry-Anne en Loes hebben zelf ME/CVS en Pieter is partner en vader van twee “ME-ers”.

2. Workshop “Klankenbad met kristallen klankschalen”, door Jenny Dunnewind

Kristallen klankschalen beschikken over heldere, zuivere klanken en zenden een krachtige resonantie uit, die een helende werking heeft voor lichaam en ziel. Een ervaring van even niets moeten, je hoofd rust geven en je onderdompelen in een bad van klanken. Via de klanken mag je je laten brengen naar een ervaring van pure, diepe ontspanning.
Rustig en vol vertrouwen mag je je laten verrassen door wat de klanken jou te brengen hebben.
Breng je meditatiestoeltje of matje, fleecedeken en kussen mee om lekker warm te kunnen zitten of liggen, zodat je het klankenbad zo comfortabel als mogelijk kan ervaren.

Tijdens mijn eerste ontmoeting met kristallen klankschalen werd ik innerlijk diep geraakt. Later ging mijn wens in vervulling om ze zelf te mogen bespelen. Graag laat ik anderen meegenieten van de rijkdom van deze unieke klanken.

3. Workshop “Jong en ME/CVS: vind jouw ritME!”, door Kirsten Cornelissen

Goed omgaan met je “trage(re)” lijf in de snelle tijd waarin we leven, hoe doe je dat? Welke keuzes lijken weg te vallen en hoe ga je daar mee om? En veel belangrijker: Welke mogelijkheden heb je wél en hoe haal je alsnog het allerbeste uit jouw leven? Waar ligt jouw kracht en hoe zet je die zo goed en efficiënt mogelijk in? Met ruimte voor verdriet en teleurstelling én met plezier, humor en lichtheid?

In deze workshop vertelt Kirsten Cornelissen, die op jonge leeftijd ME/CVS kreeg, haar persoonlijke ervaringen over leven met ME/CVS. Ze vertelt over dingen die jou in deze fase van je leven bezig kunnen houden: erbij willen horen, school of opleiding, werken, partners, seksualiteit, kinderwens, etc. En je mag alles vragen! Graag zelfs. We hopen dat jullie ook je eigen ervaringen willen delen, zodat we er een interactieve workshop van kunnen maken en van elkaar kunnen leren. Want samen staan we sterk.

Ik heb sinds mijn veertiende ME. Naast de zoektocht naar behandelingen die mij meer fysieke energie kunnen geven, verdiep ik mij sinds 2006 in manieren die me kunnen ondersteunen om me, ook met ME, lekker in mijn vel te  kunnen voelen. En dat is gelukt! Met vallen en opstaan. Ik kijk er naar uit je te mogen verwelkomen bij deze workshop!

4. Workshop “Vrijwilliger: actief binnen je grenzen”, door Jochem Verdonk

Vrijwilligerswerk is leuk en kan je veel opleveren! Ook als je ME/CVS hebt. Toch merken we dat veel mensen met ME/CVS de boot afhouden, omdat ze bang over hun grenzen te gaan. In deze workshop legt Jochem uit hoe wij bij ons vrijwilligerswerk rekening houden met de beperkingen van ME/CVS. Ook vertelt hij hoe wij omgaan met (nieuwe) vrijwilligers, zodat vrijwilligerswerk leuk en inspirerend blíjft. We hopen dat deze kennismaking zal smaken naar meer…!

Jochem Verdonk is de (vrijwillige) landelijk coördinator vrijwilligers van de ME/CVS Stichting. Daarnaast begeleidt hij een van de ME-Huiskamergroepen. Jochem heeft ME/CVS sinds 2015.

5. Lezing “Wetenschappelijk onderzoek: een kijkje achter de schermen”

Hoe verloopt wetenschappelijk onderzoek eigenlijk? In deze lezing vertelt een (wetenschappelijk) onderzoeker over onderzoek in het algemeen en over onderzoek naar ME/CVS in het bijzonder. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen.

spacer

15.45 – 16.00: Pauze

16.00 – 16.10: Afsluiting, door dagvoorzitter

16.10 – 16.20: Zang, door Marga Heuzinkveld

16.20 – 17.00: Napraten met drankje en klein hapje