ME/CVS Stichting Nederland viert 30-jarig bestaan

Het kan u niet ontgaan zijn: dit jaar bestaat de ME/CVS Stichting Nederland 30 jaar! We willen dit heuglijke feit graag samen met onze donateurs en enkele genodigden vieren. Deze feestelijke dag is op vrijdag 13 oktober 2017, van 13.00 tot 17.00 uur, in De Glind (nabij Amersfoort).

De datum voor het jubileum is zeker geen willekeurige dag: de ME/CVS Stichting Nederland is opgericht op 19 oktober 1987. Op 13 oktober a.s., (bijna) exact 30 jaar later, willen we dit graag samen met u vieren.

Op deze bijzondere dag hebben we een gevarieerd programma voor u samengesteld. Na de ontvangst met koffie, thee en feestelijk gebak beginnen we de dag gezamenlijk met twee korte lezingen. Na de pauze kunt u kiezen uit verschillende workshops of een lezing. Aan het eind sluiten we de dag af met een met een drankje en een hapje.

Zoals het een jubileum betaamt, zal onze voorzitter kort terugblikken op de grootste mijlpalen van de afgelopen 30 jaar. Natuurlijk blikt hij ook even vooruit naar onze plannen voor de komende jaren.

Vervolgens zal disability activist Jan Troost vertellen wat een “disability activist” is. Ook geeft hij praktische tips hoe wij het heft van ons leven (weer) in eigen hand kunnen nemen.

Na de pauze kunt u kiezen uit verschillende workshops of een lezing:

  1. Workshop “Zet je energie positief in!”, met Loes Ankersmit, Corry-Anne & Pieter Veenhuijsen.
  2. Workshop “Klankenbad van kristallen klankschalen”, met Jenny Dunnewind.
  3. Workshop “Jong en ME/CVS: vind jouw ritME!”, met Kirsten Cornelissen.
  4. Workshop “Vrijwilliger: actief binnen je grenzen”, met Jochem Verdonk.
  5. Lezing “Wetenschappelijk onderzoek: een kijkje achter de schermen”.

Na een korte pauze sluiten we het programma gezamenlijk af. Daarna hopen we dat u nog even gezellig blijft napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

Marga Heuzinkveld zal de dag aan het begin en aan het eind van het programma muzikaal opluisteren met enkele liederen.

Zoals u mogelijk al opgevallen is, worden (bijna) alle presentaties, workshops en lezingen van deze jubileumdag verzorgd door mensen uit onze eigen gelederen. Dat is een bewuste keuze: we hebben veel expertise in huis en daar zijn we trots op! Tijdens deze feestelijke dag laten we u dit graag aan den lijve ervaren.

De jubileumdag vindt plaats in Conferentiecentrum De Glind in De Glind (tussen Amersfoort en Barneveld). Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, inclusief een aangepast toilet. Verder beschikt de locatie over een loungeruimte met een aantal banken, waar u even kunt bijkomen. Als u andere aanpassingen nodig heeft, kunt u deze bij uw aanmelding aangeven.

Klik hier voor het volledige programma van het jubileum.

We willen graag dat u zich vooraf aanmeldt i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. Doe dit voor 6 oktober!
Heeft u geen internet? Dan kunt u zich vanaf 25 september a.s. telefonisch aanmelden bij Corry-Anne: 070 220 13 80.