Ontmoet lotgenoten online

Op 18 april organiseren we weer een online lotgenotenbijeenkomst. Zoals altijd samen met de Vermoeidheidskliniek. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse onderwerpen die raken aan ME/CVS besproken. Het is een plek waar informatie en kennis wordt gedeeld door patiënten en (waar mogelijk) deskundigen. Inmiddels zijn er een aantal goed bezochte bijeenkomsten geweest, waar we over uiteenlopende onderwerpen hebben gesproken, zoals:

  • De mate van ernst van ME/CVS;
  • De behandeling van ME/CVS;
  • Leven met ME/CVS binnen het gezin;
  • Grenzen bewaken (pacing);
  • ME/CVS in relaties en binnen je sociale netwerk;
  • Slappproblemen;
  • Acceptatie.

Tijdens elke bijeenkomst brengen aanwezigen onderwerpen in waarover zij zouden willen praten en gezamenlijk kiezen we dan het hoofdonderwerp van de avond. Soms wordt er na de bijeenkomst in kleine kring nog over iets doorgepraat. Je kunt ook een onderwerp voorstellen bij je aanmelding voor de eerstevolgende bijeenkomst.

Open sfeer

De sfeer in de groep is open; alles kan worden besproken. Sommigen mensen komen om actief mee te praten en hun ervaringen te delen. Anderen zijn er vooral om mee te luisteren en zo nieuwe informatie op te doen. Dat is allemaal prima. Wees dus welkom!

Informatie en aanmelden

De bijeenkomsten duren ca. 45 minuten en vinden plaats via Zoom, zodat je er niet voor hoeft te reizen; gewoon thuis in contact komen met lostgenoten. De aanmelding voor deze bijeenkomsten verloopt via de website van de Vermoeidheidkliniek. Je vindt daar ook de data. Na aanmelding voor de volgende bijeenkomst ontvang je een link naar de Zoom-bijeenkomst. Heb je ideeën voor de invulling van deze bijeenkomsten, dan kun je die kwijt in het veld ‘Vraag of opmerking’ in het aanmeldformulier voor de bijeenkomst van je keuze. Wil je je aanmelden voor een andere datum dan de bovengenoemde? Ga dan naar het overzicht van alle bijeenkomsten.

Foto: Pixabay/Pexels

Vergelijkbare berichten