fbpx

Word vrijwilliger

Mede dankzij de actieve inzet van meer dan 60 vrijwilligers bestaat de ME/CVS Stichting al 30 jaar! Veel van onze vrijwilligers hebben zelf ME/CVS of zijn partner van iemand met ME/CVS. Dat maakt de inzet van deze vrijwilligers extra bijzonder.

Help ons en ME/CVS-patiënten en meld je aan als vrijwilliger!

Bij de ME/CVS Stichting Nederland hebben we meerdere werkzaamheden voor vrijwilligers. Er zijn eenmalige klussen, kortdurende projecten en langlopende taken.

Kijk bij onze vacatures of we een vacature hebben die jou aanspreekt en waarmee je ons wilt helpen.

Heb je zelf ideeën over hoe je zou kunnen bijdragen? Meld je dan direct aan als vrijwilliger, en vertel wat je graag zou willen doen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Word vrijwilliger

Wanneer je ME/CVS hebt, dan kun je vaak niet meer (volledig) betaald werken. Misschien wil je je wel op een andere manier nuttig maken en wil je dat graag doen voor lotgenoten en mensen in hun omgeving. Vrijwilligerswerk bij de ME/CVS Stichting is dan mogelijk precies wat je zoekt!

Vrijwilligerswerk bij de ME/CVS Stichting Nederland kan ook goed passen bij een re-integratietraject vanuit het UWV of de Sociale Dienst. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Trots op vrijwilligers

De ME/CVS Stichting Nederland werkt veel met vrijwilligers. Mede dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers is de ME/CVS Stichting al 30 jaar een actieve organisatie! Veel van onze vrijwilligers hebben zelf ME/CVS of zijn partner van iemand met ME/CVS. Dat maakt de inzet van onze vrijwilligers extra bijzonder. Sommige vrijwilligers hebben een andere reden om bij ons actief te zijn.

Voor ons is vooral belangrijk dat onze vrijwilligers zich met plezier inzetten voor de ‘goede zaak. Samen maken we een verschil voor mensen met ME/CVS, en daar gaat het om!

Voordelen vrijwillige inzet

Je inzet als vrijwilliger kan je veel opleveren:

 • Voldoening, omdat je een zinvolle bijdrage levert.
 • Waardering. We zijn je dankbaar voor je inzet.
 • Zelfvertrouwen, want vrijwilligerswerk laat je zien wat je wél kunt.
 • Structuur aan je dag of week.
 • Eigen regie, want jij bepaalt wat je doet.
 • Nieuwe contacten met andere mensen met ME/CVS.
 • De kans om jezelf te ontwikkelen.

Bij de ME/CVS Stichting Nederland weten we als geen ander wat ME/CVS voor je kan betekenen en hoe belangrijk het zinvol bijdragen aan de samenleving kan zijn. Je  hoeft ons niets uit te leggen!

Wij hebben voor je geregeld

Als ME/CVS Stichting Nederland zorgen wij goed voor onze vrijwilligers.

Je kunt erop rekenen dat:

 • Je goed ingewerkt en begeleid wordt door onze landelijk coördinator vrijwilligers.
 • Je het Handboek Vrijwilligers krijgt, waarin alles staat wat je als nieuwe vrijwilliger moet weten.
 • Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
 • Je WA-verzekerd bent, wanneer je voor ons werkt.
 • Je cursussen kunt volgen om je professioneel te ontwikkelen.
 • Je belangen goed worden vertegenwoordigd via de Vrijwilligers Advies Raad (VAR).

Extra informatie

Als stichting zijn wij transparant in onze informatievoorziening. Documenten als ons jaarverslag en beleidsplan, alsmede informatie over het bestuur en diverse reglementen (VAR-reglement en de gedrags- en integriteitscode) kun je raadplegen/downloaden via de pagina met onze ANBI-gegevens.