fbpx

Word lid/donateur

De ME/CVS Stichting Nederland zet zich als officiële patiënten organisatie actief in voor de versterking en verbetering van de positie van mensen met ME/CVS. Alleen al in Nederland lijden naar schatting maximaal 130.000 mensen aan deze ziekte. En er is nog ongelofelijk veel werk te doen aan herkenning, erkenning en diagnose. Hoe meer leden/donateurs we vertegenwoordigen, hoe zwaarder onze inbreng weegt: praten namens 130.000 mensen is veel overtuigender dan praten namens 300 mensen.
Help mee, doe mee!

Lid worden

Bent u of kent u iemand met ME/CVS en wilt u dat uw stem gehoord wordt? Meld u dan aan als lid vanaf € 32,50 per jaar.

Enkele voordelen van het lidmaatschap:
– Altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen rondom ME/CVS
– Magazine MEdium, 4 maal per jaar + digitale nieuwsbrief
– Inzicht in behandelaars en therapieën bij u in de buurt
– Uw stem telt. Via de stichting kunt u invloed uitoefenen op politieke en maatschappelijke processen rondom ME/CVS.
– Gratis deelnemen aan onze activiteiten
– 25-35% korting op artikelen en voedingssupplementen
en nog heel veel meer voordelen. Lees erover op de aanmeldpagina.

Tip: Veel verzekeraars vergoeden het lidmaatschap vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Family & Friends

Wilt u ons werk van nabij volgen én steunen, maar hoeft u geen magazine te ontvangen?
Maak dan gebruik van het Family & Friends pakket vanaf € 25,- per jaar.

– U ontvangt een uitgebreid informatiepakket bij aanmelding
– 8 maal per jaar onze digitale nieuwsbrief
– Een jaaroverzicht met behaalde resultaten en activiteiten

Tip: Steun ons werk voor 5 jaar met een overeenkomst periodieke schenking voor (volledige) fiscale aftrek. 

(Eenmalige) donatie

Steun het werk van de ME/CVS stichting en help de positie van mensen met ME/CVS verbeteren. Dankzij uw bijdrage kunnen we hulp blijven bieden, activiteiten organiseren, lotgenoten contacten ondersteunen, werken aan de herkenning en erkenning van ME/CVS, bijvoorbeeld bij jongeren.
Kortom, werken aan verbetering van het leven van zo’n 130.000 mensen!

Uw bijdrage helpt!

Tip:  In veel gevallen is een gift aan ons fiscaal aftrekbaar. U steunt ons werk en ‘de fiscus betaalt mee’.

Vanwege alle bezuinigingen in de gezondheidszorg is onze subsidie de afgelopen jaren met 300%(!) terug gelopen.  Maar om ons werk voor mensen met ME/CVS te doen, moeten we natuurlijk zekere kosten maken. Daarom vragen we u om ons (ook) financieel te steunen.

De ME/CVS Stichting Nederland heeft de status als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is erkend als goed doel door het CBF. Met deze kwaliteitszegels kunt u erop vertrouwen dat wij verantwoord met uw donaties en giften omgaan. Daarnaast is uw bijdrage (mogelijk) fiscaal aftrekbaar voor de belastingen, afhankelijk van uw inkomen.

Periodiek schenken

Een periodieke schenking aan de ME/CVS Stichting is veelal volledig aftrekbaar, omdat wij een ANBI zijn. Hiervoor is geen notariële akte meer nodig: deze Modelovereenkomst is al voldoende. Enige voorwaarde is dat u elk jaar, tenminste vijf jaar lang, hetzelfde bedrag schenkt. Dit geldt voor elk bedrag, zonder minimum of maximum.

Eenmalige gift

Eenmalige giften zijn natuurlijk ook van harte welkom. Uw steun is mogelijk fiscaal aftrekbaar, omdat de ME/CVS Stichting Nederland erkend is als ANBI. Als het totaal van uw giften (aan één of meer goede doelen) in een jaar tussen de 1% en 10% van uw jaarinkomen ligt, kunt u deze giften aftrekken bij de aangifte van uw inkomstenbelasting.

Ons rekeningnummer is: NL29 INGB 0000 6306 77 ten name van ME/CVS Stichting Nederland. BIC: INGB NL2A.

Erfenis of legaat

U kunt (een deel van) uw erfenis of een legaat nalaten aan de ME/CVS Stichting. Zo kunt u, ook na uw overlijden, iets betekenen voor mensen met ME/CVS en hun omgeving.
Als ANBI hoeven wij geen belasting te betalen over erfenissen en legaten. Uw nalatenschap is dus belastingvrij, en komt zo volledig ten goede aan de goede zaak!

Uw wens om de ME/CVS Stichting na uw overlijden te steunen kunt u eenvoudig vast laten leggen in een testament. Elke notaris kan u hierbij helpen. Op Testamenttest.nl vindt u een eenvoudig voorbeeld-testament.

Meer info over nalaten aan goede doelen vindt u bij Goede Doelen Nederland.