fbpx

Word lid/donateur

De ME/CVS Stichting Nederland zet zich actief in voor de versterking en verbetering van de positie van mensen met ME/CVS. Hoe meer leden/donateurs we vertegenwoordigen, hoe zwaarder onze inbreng weegt: praten namens 3.000 mensen is veel overtuigender dan praten namens 300 mensen.

Word lid/donateur

Wat levert lidmaatschap van onze organisatie je op? Hieronder staat op een rij wat je kunt verwachten:

Voordelen Pluspakket

Als lid/donateur krijgt je:

 • als welkomstgeschenk o.a. de brochure ‘de Pijntoolkit’;
 • ons kwartaalblad MEdium, 4x per jaar;
 • onze digitale nieuwsbrief, 8x per jaar;
 • gratis deelname aan (regionale) activiteiten;
 • gratis lid van MEetingpoint, voor jongeren tot 30 jaar;
 • toegang tot het besloten ledenforum op deze website;
 • gratis de vernieuwde ME/CVS-informatiemap* (ter waarde van € 20,-);
 • gratis de recente lijst met hulpverleners in Nederland en België (ter waarde van € 2,50);
 • korting op onze uitgaven, zoals folders, brochures en gidsen;
 • de mogelijkheid tot contact met en ondersteuning van ervaringsdeskundige vrijwilligers;
 • 25 tot 35 % ledenkorting op voedingssupplementen.

Informatiemap ME/CVS

* De nieuwe informatiemap is nog volop in ontwikkeling en zal uiteindelijk bestaan uit elf brochures. Als nieuwe donateur ontvangt je de brochures: ‘Kinderen en Jongeren met ME/CVS’, ‘Inkomen, werk en ME/CVS’, ‘Praktische problemen oplossen’ en ‘De omgeving van de ME/CVS-patiënt’. Overige brochures komen binnenkort uit en zijn na te bestellen.

Tenslotte: als donateur sluit je je aan bij een organisatie die de belangen van ME/CVS-patiënten in het algemeen, en jouw belangen in het bijzonder, regionaal en nationaal niveau behartigt, een organisatie die je informeert over recente ontwikkelingen rondom ME/CVS en die voor jou de internationale ontwikkelingen volgt!

Leden/donateurs die kiezen voor betaling via automatische incasso, betalen slechts € 32,50 per jaar (in plaats van € 35,00).

Tip: veel zorgverzekeringen vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging, grotendeels of volledig, via een aanvullende verzekering!

Voordeel via belastingen

Jouw steun is mogelijk fiscaal aftrekbaar, omdat de ME/CVS Stichting Nederland erkend is als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Als het totaal van je giften aan één of meer goede doelen in een jaar tussen de 1% en 10% van je inkomen ligt, dan kun je deze giften aftrekken bij de belastingaangifte.

Een periodieke schenking aan een ANBI is zelfs volledig aftrekbaar. Hiervoor is geen notariële akte meer nodig: deze eenvoudige modelovereenkomst van de belastingdienst voldoende. De enige voorwaarde is dat je elk jaar, tenminste vijf jaar lang, hetzelfde bedrag schenkt.

Voordeel via zorgverzekeraars

Diverse zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap patiëntenvereniging 2023 helemaal of grotendeels. Kijk voor het overzicht: Vergoeding-lidmaatschap-patientenverenigingen-2023-def