fbpx

Onderzoek naar ME/CVS

Cover brochure 'Onderzoek naar ME/CVS'

Onderzoek naar ME/CVS

Het doel van deze brochure is enerzijds om je te informeren over wetenschappelijk onderzoek in het algemeen, zodat je – wanneer je daarin geïnteresseerd bent – zelf beter wetenschappelijke publicaties kunt lezen en beoordelen. Anderzijds geven we een overzicht van de problemen met ME/CVS-onderzoek zodat je inzicht krijgt in dit lastige onderzoeksterrein. Tenslotte gaan we uitgebreid in op onderzoek van de laatste jaren dat zicht richt op een aantal aandachtsgebieden: het vinden van een goede biomarker voor ME/CVS, onderzoek naar de oorzaken en onderzoek naar de behandeling van ME/CVS.

Online informatie

Op deze pagina vind je actuele informatie die hoort bij de brochure ‘Onderzoek naar ME/CVS’ die deel uitmaakt van de uitgebreide Informatiemap ME/CVS van de ME/CVS Stichting. De informatie op deze pagina wordt zo goed mogelijk actueel gehouden. Mocht je een een fout ontdekken – in de brochure of hier –  of een link die niet meer werkt, stuur ons dan een e-mail en wij corrigeren de fout zo snel mogelijk.

Algemeen wetenschappelijke informatie

Informatie gerelateerd aan ME/CVS

* Let op: de titel van dit artikel is misleidend omdat deze suggereert dat een biomarker eindelijk is vastgesteld en is geaccepteerd door de medische wetenschap. Dat is vooralsnog niet het geval.

Hieronder vind je bronnen die zijn gebruikt voor de brochure ‘Onderzoek naar ME/CVS’. Je kunt van hieruit direct naar de gebruikte bron indien deze online beschikbaar is.