fbpx

Ervaringsverhalen

Hieronder vindt u persoonlijke verhalen van (veelal jonge) mensen met ME/CVS. Deze mensen leven veelal een heel gewoon leven, ook al hebben ze elk hun eigen beperkingen.

Wilt u ook uw ervaringsverhaal delen? Stuur deze, eventueel met (pas)foto, naar cnouwen@mecvs.nl.

Bo

Bo

Wie ben ik:
Ik ben Bo Ruijgrok een jonge dame van 32. In 2018 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Officieel woon ik in Den Haag, maar door de ziekte verblijf ik tijdelijk bij mijn ouders in Zoetermeer. Zij helpen mij ook met het dagelijks leven. Ik heb ongeveer 15 jaar in de horeca gewerkt en was daarin ook werkzaam totdat ik ziek werd in 2018. Ik was altijd een actieve, sociale meid en werkte ontzettend hard om alles voor elkaar te krijgen. Ik wilde de horeca uit dus ben ik op latere leeftijd weer begonnen met studeren. Ik had mijn doel gevonden. Ik wilde bedrijfsmaatschappelijk werker worden bij de politie en ervoor zorgen dat de PTSS-cijfers bij de politie omlaag zouden gaan.
Verder heb ik geen relatie. Ook die is vorig jaar door mijn ziekte uitgegaan omdat mijn toenmalige partner er niet voor mij wilde zijn. Ik heb wel een heerlijke hond die ervoor zorgt dat ik toch nog buiten kom en wat sociale contacten heb.
In mijn leven ken ik een hoop tegenslagen en dit is daar 1 van. Dit gaat nooit zonder slag of stoot en dat is ook de reden dat ik mee wil helpen aan een column. Ik merk dat er nog een hoop barrières zijn die een hoop frustratie meebrengen en nog meer energie kosten wat erg schaars is.

Iris

Iris

Ik ben Iris en zorgde een paar jaar voor mijn ernstig zieke vriend Edwin. Zelf heb ik ME. Door een opeenstapeling van frustraties en een overheersende schoonmoeder die ME/CVS als een gebrek aan doorzettingsvermogen ziet, heb ik knopen doorgehakt.

Anneke

Anneke

Ik ben Anneke 61 jaar. Voor ik ziek werd werkte ik met veel plezier in de verpleging waarvan de laatste jaren als ZZP. Mijn hobby was beelden van textielverharder maken. Ik gaf daarin workshops aan kleine groepen. Dat deed ik met hart en ziel. Door de ME lukt dat niet meer. Ik doe nu wat met mozaïek omdat dat minder intensief is. In januari kreeg ik een poes van anderhalf jaar als gezelschap. Dit was zo leuk dat er in juni een kitten bij is gekomen. Ik schrijf over mijn poezenbeesten. De capriolen die ze uithalen en hoe ze mijn dag kleuren.

Jochem

Jochem

Jochem (1974) heeft sinds najaar 2015 ME/CVS. Het kwam "opeens"
opzetten, hoewel dat achteraf bezien mogelijk veel geleidelijker is ontstaan dan hij toen doorhad. In zijn columns schrijft hij over zijn zoektocht naar een nieuw evenwicht in leven mét ME/CVS

Daria

Daria

Mijn naam is Daria (1982). Ik ben 35 jaar, getrouwd, moeder van een zoontje van 2,5. Ik ben geboren in Nederland, maar woon nu al 10 jaar in België. Ik ben een vrouw vol passie, die van dansen houdt, van werken, van uitstapjes met het gezin. Helaas lukken al die zaken sinds ongeveer 1,5 jaar niet meer of nauwelijks. Ik heb cvs. In deze blog schrijf ik ondermeer over mijn zoektocht naar het omgaan met deze ziekte.

Nayana van Gurp

Nayana van Gurp

Ik ben Nayana, 31 jaar en ik heb sinds twee jaar de diagnose CVS. Een paar woorden die mij beschrijven: creatief, lief, positief en zorgzaam. Leven met CVS valt niet altijd mee, maar ik blijf positief en probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten! Ik zal regelmatig mijn ervaringen met jullie delen.

Willie

Willie

Ik ben Willie, 21 jaar jong en sinds 1 jaar weet ik dat ik ME/CVS heb. Na de diagnose was ik blij dat mijn klachten eindelijk een naam hadden, maar al snel ervoer ik ook het onbegrip van sommige mensen. De afgelopen periode kende z’n ups en downs. Vanaf nu hoop ik regelmatig een column te plaatsen over mijn ervaringen met ME/CVS.

Linda

Linda

Linda, 29 jaar en sinds 5 jaar ziek. Ik hoop dat ik jullie regelmatig een update kan geven over mijn leven met ME.

Tara

Tara

(Column is inmiddels gestopt)

Ik ben Tara, 25 jaar oud en al zo’n negen jaar ziek. In deze column vertel ik wekelijks over mijn leven met ME/CVS. De officiële diagnose ME/CVS kreeg ik zes jaar geleden. Volop aan het leven meedoen gaat niet meer.

Amber

Amber

Mijn naam is Amber. Ik ben 24 jaar oud en 3 jaar geleden is ME/CVS bij mij vast gesteld. Voor deze ziekte werkte ik in een schoenenwinkel ging ik vaak stappen en veel leuke dingen doen met mijn vrienden. De afgelopen 3 jaar is dit leven erg veranderd maar blijf ik het positief inzien en zorg ik dat ik alle dingen die ik nog kan doen zeker blijf doen. Ik wil graag mijn ervaring met anderen delen zodat ze zich er misschien in herkennen of er iets aan hebben.

Oscar Herodo

Oscar Herodo

23 jaar was ik toen ik ziek werd, een actief leven vol vrienden, een goede baan in de zorg, een vervolg opleiding, muziek, optredens en rock n roll.
Je kan het vast al raden, dat ziet er nu heel anders uit. Hoewel de ziekte zowat alles van me heeft afgepakt ben ik vooral opzoek naar de dingen die het me heeft gegeven.
Nu focus ik me op kunst en een gezond lichaam. Een heel ander leven vol nieuwe uitdagingen dat ik graag wil aangaan.

Kirsten Cornelissen

Kirsten Cornelissen

Ik ben Kirsten (1979) en heb sinds mijn 14e ME. Naast de zoektocht naar behandelingen die mij meer energie kunnen geven, verdiep ik mij sinds 2006 in manieren die me kunnen ondersteunen om me, ook met ME, lekkerder in mijn vel te voelen.

Kim Friesen

Kim Friesen

Kim (1979) kampt al vanaf haar 20e met ME/CVS-gerelateerde klachten. In 2003 volgde de diagnose. Ze studeerde af aan de Fontys Hogeschool Eindhoven richting Communicatie, maar vanwege haar gezondheidsproblemen is werken momenteel geen optie. Haar passies zijn schrijven, yoga en reizen.

Diana

Diana

Ik ben Diana, 24 jaar en 5 jaar geleden is ME/CVS bij mij vastgesteld. Sindsdien probeer ik te leven met deze diagnose en dat is een weg met veel vallen en weer opstaan. Ik wil graag mijn verhaal met je delen in de hoop dat je een stapje verder komt in de zoektocht hoe om te gaan met ME/CVS.

Yvonne van Wier

Yvonne van Wier

(Column is inmiddels gestopt)

Ik ben Yvonne, 32 jaar. Ik heb vanaf mijn 21e maar één droom gehad: laat alsjeblieft mijn lichaam weer naar behoren functioneren; geef me mijn energie weer terug!! Dat was mijn enige wens.

Wilt u ook uw ervaringsverhaal delen? Stuur deze, eventueel met (pas)foto, naar cnouwen@mecvs.nl.