fbpx

School en opleiding

Uw kind zal, zeker in het begin, maar mogelijk langdurig, niet naar school kunnen. ME/CVS kan dus zorgen voor langdurig ziekteverzuim door leerlingen, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs. Hierdoor krijgt u te maken met allerlei regelingen voor chronisch zieke kinderen en jongeren, waarin u zich zult moeten verdiepen.

School en opleiding

Kinderen en jongeren met ME/CVS zijn niet alleen uitgeput vermoeid, maar hebben meestal ook een reeks van andere klachten, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, geheugen- en concentratieproblemen, inspanningsintolerantie en/of orthostatische intolerantie.

ME/CVS kan dus zorgen voor langdurig ziekteverzuim door leerlingen, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs. De fysieke klachten kunnen naar school gaan (zeer) moeilijk maken, terwijl de cognitieve klachten van ME/CVS het opnemen van nieuwe informatie en leren (ernstig) kunnen bemoeilijken.

Het is belangrijk dat de beperkingen van de leerling met ME/CVS op school worden herkend en erkend, zodat de school actief kan meedenken over en meewerken aan een passende oplossing voor uw kind. Vaak bieden scholen de mogelijkheid om schoolwerk mee naar huis te nemen, zodat uw kind niet te veel achter raakt als het niet naar school kan.

Meer informatie vindt u in onze brochure “Leerlingen met ME/CVS in het voortgezet onderwijs”. Deze is te bestellen via onze webshop.
Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met MEetingpoint.