Lotgenotenbijeenkomst

Voor mensen met ME/CVS en/of long covid

28 november 2023 om 19:30u

Sinds begin 2022 organiseert de ME/CVS Stichting in samenwerking met de Vermoeidheidkliniek een aantal online lotgenotenbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse onderwerpen die raken aan ME/CVS en long covid besproken.

Het is een plek waar informatie en kennis wordt gedeeld door patiënten en (waar mogelijk) deskundigen. Inmiddels zijn er een aantal goed bezochte bijeenkomsten geweest, waar we over uiteenlopende onderwerpen hebben gesproken, zoals:

  • De mate van ernst van ME/CVS;
  • De behandeling van ME/CVS;
  • Leven met ME/CVS binnen het gezin;
  • Grenzen bewaken (pacing);
  • ME/CVS in relaties en binnen je sociale netwerk;
  • Slaapproblemen;
  • Medicatie;
  • Omgaan met inspanningsintolerantie (PEM)
  • Acceptatie.

Over de bijeenkomsten

Tijdens elke bijeenkomst brengen aanwezigen onderwerpen in waarover zij zouden willen praten en gezamenlijk kiezen we dan het hoofdonderwerp van de avond. Soms wordt er na de bijeenkomst in kleine kring nog over iets doorgepraat. Je kunt ook een onderwerp voorstellen bij je aanmelding voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Afgelopen jaar sloten steeds meer mensen met long covid zich aan. Logisch, want hun klachten komen sterk overeen van die met mensen met ME/CVS. Je bent dus ook welkom wanneer je long covid hebt.

De sfeer in de groep is open; alles kan worden besproken. Sommigen mensen komen om actief mee te praten en hun ervaringen te delen. Anderen zijn er vooral om mee te luisteren en zo nieuwe informatie op te doen. Dat is allemaal prima. Wees dus welkom!

INFORMATIE EN AANMELDEN

De bijeenkomsten duren ca. 45 minuten en vinden plaats via Zoom, zodat je er niet voor hoeft te reizen; gewoon thuis in contact komen met lotgenoten. De aanmelding voor deze bijeenkomsten verloopt via de website van de Vermoeidheidkliniek. Je vindt daar ook de data. Na aanmelding voor de volgende bijeenkomst ontvang je een link naar de Zoom-bijeenkomst. Heb je ideeën voor de invulling van deze bijeenkomst, dan kun je die kwijt in het veld ‘Vraag of opmerking’ in het aanmeldformulier voor de eerstvolgende bijeenkomst. Wil je je aanmelden voor een andere datum dan de bovengenoemde? Ga dan naar het overzicht van alle bijeenkomsten.

Foto: Pixabay – Pexels

Vergelijkbare berichten