Column Anneke-Samen

Benji kruipt het liefst in de tv-kast. Daar kan hij tussen de planken achter de apparatuur kruipen. Hij zit in de kast naar Yanou te kijken. ‘Kom dan’ lijkt hij te zeggen. Yanou zit voor de kast en past er niet in. Ze is wel heel nieuwsgierig naar wat daar nou is en probeert in de kast te komen. Dat lukt maar voor de helft. Te weinig ruimte. Ik heb een prachtig uitzicht op een paar mollige kattenbillen en een dikke staart. Nadat ze gezien heeft wat er nu zo interessant was trekt ze zich terug en wacht tot Benji klaar is. Dan is het tijd voor een wasbeurt. Yanou neemt hem mee op haar kleedje, hij gaat tegen haar aan liggen en het wassen is begonnen. Het is een grondige wasbeurt. Hij moet wel heel erg vies zijn geworden van die kast. Uiteindelijk krijgt Benji er genoeg van en wil weg. Dan kent hij Yanou nog niet. Ze slaat een poot naar hem uit en trekt hem terug. Na enig geworstel van zijn kant gaat ze bijna bovenop hem liggen. Het lijkt wel een beetje op een wedstrijd vrij worstelen. Yanou wint en Benji geeft zich over. Na de wasbeurt draait Yanou zich op haar rug. Benji ziet dat als een uitnodiging om te zogen. Helaas heeft hij dat verkeerd gezien. Beledigt loopt Yanou weg.

De bank is favoriet om aanvalstechnieken te leren. Er ligt tijdelijk een grand foulard over om hem te beschermen tegen kleine kattennageltjes. Aan de voorkant reikt de foulard tot op de grond. Benji zit onder de bank, af en toe komen zijn pootjes en snuitje tevoorschijn. Yanou zit een paar meter verderop net te doen alsof ze niets in de gaten heeft. Dan stormt ze ineens op Benji af, ze glijdt tegen de foulard aan en probeert Benji die heen en weer achter de stof stuitert te pakken te krijgen. Als ze hem te pakken heeft met de foulard ertussen probeert ze hem vast te houden, Benji probeert op zijn beurt om weer los te komen. Dat gaat minutenlang door tot Benji zich los heeft gemaakt. Yanou trekt zich daarna terug om weer opnieuw aan te vallen. Na een tijdje wisselen ze van positie en is Benji degene die aanvalt. Hij heeft al snel genoeg van deze techniek en probeert een andere. Hij klimt op de bank en laat zich achter de bank ervan af vallen. Zo valt hij Yanou van achter de rug aan. De slimmerd! Na gedane arbeid is het goed rusten. Onder de bank liggen ze dicht tegen elkaar aan te slapen. Energie opdoen voor de volgende ronde.

Balletjes zijn leuk! Yanou speelt er graag mee. Nu kijkt ze gewoon de andere kant op als ik met haar wil spelen. Ze laat het allemaal over aan Benji. Die haalt de gekste capriolen uit onder het toeziende oog van Yanou. Tikt tegen het balletje aan met linker en rechterpoot. Zo snel dat ik het niet meer bij kan houden. Onder de stoelen en tafels, achter de verwarming. Hij sjeest het hele huis door. Uiteindelijk komt hij weer uit bij Yanou uit die hem trakteert op een flinke wasbeurt. Daarna eten en dan word ik vragend aangekeken door twee paar kattenoogjes. Ze staan al bij de deur. ‘Kom je nu eindelijk?’ lijken ze te vragen. Eenmaal in bed komen ze bij me liggen. Ik voel me ondanks alles hartstikke gelukkig!