De ME/CVS Stichting krijgt een nieuwe directeur

Per 1 juli 2022 volgt Dr. Kinga Gomoluch Otto Albrecht op als directeur van de ME/CVS Stichting. Otto gaat per die datum met pensioen.

Kinga is al meer dan een jaar als vrijwilligster betrokken bij de ME/CVS Stichting. Ze heeft in die tijd een belangrijke rol gespeeld in diverse (onderzoeks-)projecten. Kinga is afgestudeerd als biotechnoloog aan de Universiteit voor Levenswetenschappen (SGGW) in Warschau en heeft meerdere jaren ervaring in biomedisch onderzoek naar biomarkers voor prostaatkanker bij het Forschungszentrum Jülich in Duitsland. Momenteel volgt ze – op voordracht van de ME/CVS Stichting – de EUPATI-opleiding voor medicijnontwikkeling vanuit het patiëntenperspectief. Kinga is Pools en woont met haar man en kinderen in Amsterdam. We zijn buitengewoon verheugd dat Kinga ons team met haar kennis, persoonlijkheid en expertise gaat versterken.

We zijn Otto dankbaar voor zijn grote inzet voor onze stichting. We waarderen zijn inzet voor meer en beter ME/CVS-onderzoek en voor de ontwikkeling van de nieuwe richtlijn ME/CVS. Daarnaast heeft hij de stichting met name onder jongere patiënten meer bekendheid gegeven. De kroon op zijn werk was de toekenning van de Europese EFNA-prijs voor ‘Best Practice’. Wij ontvingen deze prijs voor onze inspanningen voor jongeren met ME/CVS mede dankzij de inspanningen van Otto.

Otto gaat niet alleen nóg meer op kleinkinderen passen, maar zal ook diverse vrijwilligersfuncties gaan bekleden.

Vriendelijke groet,
namens het bestuur en de vrijwilligers van de ME/CVS Stichting

Theo Kuiphof

Vergelijkbare berichten