#Giving Tuesday 3 december

#Giving Tuesday 3 december: Help de jongeren

Sinds 2012 is GivingTuesday uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Mogelijk gemaakt door de samenwerking van vele duizenden mensen die de kracht van sociale media daarvoor inzetten.

Het wordt gevierd op de eerste dinsdag na Thanksgiving (in de USA) en na de koopevenementen Black Friday en Cyber Monday. GivingTuesday is dan de dag om iets voor een ander te doen. Samen met heel veel anderen, wereldwijd.

Sinds 2019 is de #GivingTuesdayNL beweging ook in Nederland.

De ME/CVS-Stichting Nederland neemt deel aan #Giving Tuesday

Door middel van een grote actie voor jongeren met ME/CVS, genaamd ‘ZIEK… of niet’?, nemen wij deel.  Zie hier ook het filmpje van één van de jongeren.
Houd deze weken onze website, nieuwsbrief en Facebook in de gaten voor meer publicaties.
Meer informatie over de Nederlandse beweging van Giving Tuesday en haar deelnemers is na te lezen op deze website, https://www.givingtuesday.nl/

Waar komt GivingTuesday vandaan

GivingTuesday is bedacht door het team van het Belfer Center for Innovation & Social Impact at the 92nd Street Y, een cultureel centrum in New York dat sinds 1874 mensen bij elkaar brengt rond de waarden van solidariteit en vrijgevigheid. GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar voor een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven. Een steeds groeiend team van oprichters, partners en sponsors vanuit alle maatschappelijke sectoren werkt samen om de beweging te versterken en te laten groeien.