Hulp in Coronatijd voor chronisch zieken

Hulp in Coronatijd voor chronisch zieken
Diverse mensen met ME/CVS gaven aan bij ons dat het voor hen nu moeilijker is dan normaal om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Besteldata zijn vaak vol en zelf naar de supermarkt is geen optie voor hen. Hieronder een aantal tips van websites waar hulp wordt aangeboden:

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft de speciale Rode Kruis Hulplijn 070-44 55 888 geopend. Hulpvragers kunnen daar terecht om over de zorgen praten, advies te krijgen over hun specifieke situatie. Waar nodig is wordt ook doorverwijzen naar de juiste hulp.

Prikbord Gewoon mensen die willen helpen
Vooral in deze tijd zijn er veel mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er mensen die bereid zijn dat handje te geven: https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/

Facebookgroepen
Op Facebook zijn diverse groepen opgericht om hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Veel buurtgenoten die elkaar willen helpen. Een kleine greep uit de Facebookgroepen: LeidenAlphen aan den RijnZoetermeer

Twitter
Op Twitter wordt heel veel hulp aangeboden, daarvoor is de hashtag #coronahulp.

NLvoorelkaar
In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren.
https://www.nlvoorelkaar.nl/coronahulp/

Thuisgekookt.nl
Ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Bijvoorbeeld omdat je in een kwetsbare positie zit en daardoor niet graag buiten komt?
https://www.thuisgekookt.nl/coronacrisis/item207179

Coronahelpers
Om de impact van het Coronavirus te beperken moeten we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen doen voor mensen met symptomen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus terugdringen.
https://www.coronahelpers.nl/