Informatie vermoeidheidapp

Informatie vermoeidheidapp

Vermoeidheidkliniek heeft met Gezondheidsmeter PGO de gratis vermoeidheidapp ontwikkeld. Als je donateur bent van de ME/CVS Stichting kun je de Vermoeidheidapp ook gratis downloaden en gebruiken nadat je bent ingevoerd. Omdat ME/CVS patiënten weinig energie hebben, is deze app toegankelijk vormgegeven en eenvoudig in gebruik.

Door de app een (periode) actief te gebruiken kun als eerste patronen herkennen, dus: wanneer heb je waardoor, welke klachten? Als tweede leer je je grenzen kennen en hoe daarmee om te gaan: je kunt dus belastbaarheid meten.

Wat kun je met deze app?

Er komt informatie uit het horloge dat je draagt en daarnaast uit jouw persoonlijke gezondheidssituatie die je zelf in de Vermoeidheidapp kunt bijhouden. Dat alles kan ook in grafieken worden weergegeven, zodat je patronen gaat zien.

Wat kun je zelf bijhouden?

  • Je brengt minimaal elke drie maanden goed in kaart hoe je zelf denkt over de klachten, dat helpt de behandelaar bij de aanpak van deze klachten.
  • Je houdt één keer per week de klachten bij. Er is ruimte voor de vijf belangrijkste. Drie klachten zijn standaard: vermoeidheid, pijn en slaap. Twee kun je zelf bepalen en vastleggen.
  • In het ‘hersteldagboek’ hou je bij wanneer je opstaat en gaat slapen. Daarnaast de twee belangrijkste herstelmomenten die je bewust hebt genomen.
  • Je kunt een ‘persoonlijk doel’ stellen: wat je wil bereiken, in hoeverre denk je dat het doel haalbaar is en op welk moment?

Eventueel koppeling met een Fitbit horloge?

Je kunt de vermoeidheidapp koppelen aan bijvoorbeeld de Fitbit HR. Het horloge houdt veel informatie bij, waarvan de belangrijkste zijn: stappen, hartslag en slaap. De slaapinformatie is niet echt bruikbaar. Op dit moment kan de informatie over stappen en hoe die zijn verdeeld uit het horloge worden overgebracht naar de app. In een later stadium is dat ook het geval met de andere informatie uit het horloge.

Wat kan er nog meer?

Je krijgt in het onderdeel ‘kennisbank’ algemene zorginformatie ter beschikking, maar ook over de aandoeningen en informatie voor ‘niet patiënten’, de mensen uit je omgeving.

Hoe regel ik als donateur van de ME/CVS Stichting toegang tot de app?

Mail je naam, geboortedatum en telefoonnummer naar info@mecvs.nl. Daarna regelt de ME/CVS Stichting met Vermoeidheidkliniek dat je wordt ingeregeld. Je ontvangt dan een email met instructies om in te loggen en de app te gebruiken. De gegevens die je verstrekt worden alleen gebruikt om te controleren of je aangesloiten bent bij de ME/CVS Stichting en om de app te activeren. Alle gegevens worden conform AVG alleen geregistreerd in het systeem van Gezondheidsmeter PGO en blijven strict vertrouwelijk.