Maak gebruik van gratis loopbaanontwikkeltraject. De overheid geeft subsidie.
Vanaf 1 december 2020 is het weer mogelijk om een gratis loopbaanontwikkeltraject te volgen. De overheid betaalt. Het maakt niet uit of je momenteel werk in loondienst hebt, werkloos bent of werkt als ZZP’er.
Juist voor mensen met ME/CVS is dit een goede kans om aan de slag te gaan met vragen over werk:
• Wat zijn mijn kwaliteiten? Waar ben ik goed in en wat kan ik minder goed?
• Welke mogelijkheden heb ik op de arbeidsmarkt?
• Welk werk past bij mij en waar vind ik dat?
• Wat heb ik nodig om beter te functioneren? Bijvoorbeeld:
Hoe ga ik om met pijn, vermoeidheid of minder energie?
Vertel ik hier juist wel of niet over op het werk? Hoe vertel ik dat dan?
Zou jij – ondanks of juist door je ME/CVS- aan de slag willen met je werk? Neem dan contact op met één van onderstaande coaches.
Annemiek, Maaike en Tamara hebben verschillende specialisaties, werken zelf met gezondheidsklachten en zijn bekend bij verschillende patiëntenverenigingen. Samen zorgen zij voor de beste begeleiding in dit traject.
Het is een tijdelijke regeling, dus wees er snel bij.
Maaike van Son Annemiek de Crom
06 51 285 921 06 505 555 26
maaike@soncoaching.nl info@annemiekdecrom.nl
Kati heeft al eerder zo’n traject gevolgd en schrijft over haar ervaringen.
De ervaringen van Kati met een loopbaanadviestraject
De hulpvraag
In augustus belde ik Maaike van Son met de vraag: ‘Hoe vertel ik mijn werkgever over mijn klachten?’ Ik had mij enkele dagen daarvoor ziek gemeld en ik had geen idee hoe het nu verder moest. Na het gesprek met Maaike stelde zij voor een loopbaanadviestraject te starten en stuurde mij informatie hierover.
Twijfel
Ik dacht eerst dat dit traject voor mij niet van toepassing was. Het leek mij meer voor mensen die nu geen werk hebben. Ik heb nog een baan en mijn leidinggevende heeft mij bij terugkeer passend werk beloofd. Maaike gaf aan dat ik wel in aanmerking kom. Dat ik nu nog een baan heb, wil niet zeggen dat ik die baan ook kan houden. “Als de re-integratie niet lukt, moet je toch op zoek naar wat anders. Binnen of buiten je organisatie. Dan kun je beter voorbereid zijn. Hoe fijn is het als jij zelf aan kunt geven wat voor jou passend werk is”, gaf Maaike aan.
Mijn re-integratieplan
Ik ben gestart met het onlineprogramma ‘mijn reintegratieplan’. Ik weet nu de wettelijke stappen en wat mijn rechten en plichten zijn. Het heeft mij geholpen bij de voorbereidingen van gesprekken met de bedrijfsarts en mijn werkgever. De bijbehorende checklist vond ik superhandig. De modules ‘Mijn rechten en plichten’ en ‘Met wie heb ik te maken’ zijn goede bronnen van informatie. De vragenlijsten die daarbij horen zijn ook heel leerzaam en leuk om te maken.