Marathon lopen voor ME

Guus Hageman loopt op 16 september as. de marathon in Berlijn voor meer biomedisch onderzoek naar ME

“Bij ons thuis woont onze oudste zoon Jorick die al bijna 15 jaren de ziekte ME (Myalgische Encephalomyelitis) heeft, waardoor hij chronisch vermoeid en daardoor zeer beperkt is in wat hij kan. Werken en studeren is er in het geheel niet bij – per dag moet hij aankijken wat hij kan: soms niets, soms iets.

Er zijn naar schatting in Nederland alleen al vele tienduizenden mensen die hieraan lijden. Wereldwijd gaat het om miljoenen. Om persoonlijk een steentje bij te dragen aan de promotie van het belang van het door Nederlandse overheden en medici serieuzer nemen van de ziekte ME (in landen als de VS, Canada, Noorwegen en Australië is dat wel het geval), heb ik besloten de marathon van Berlijn, die ik op 16 september hoop te volbrengen, als sponsorloop te doen. Het opgebrachte sponsorgeld zal ik in zijn geheel overdragen aan de ME/CVS Stichting Nederland te Hilversum.

Mijn vraag is of je zou willen meehelpen een mooi bedrag voor onderzoek naar ME bij elkaar te verzamelen door mij voor die vermoeiende 42,2 km in Berlijn te sponseren. Velen zullen, net als mijn zoon, heel lang (als ze het al volhouden), misschien hun leven lang met vermoeidheid en alle gevolgen daarvan moeten omgaan. Tenzij meer financiële middelen een doorbraak in de medische wetenschap op het gebied van ME mogelijk maken!

Dus: wil je me helpen het sponsorbedrag te verhogen, maak dan alsjeblieft een bijdrage over via:

 Geef.nl

Voor elke euro ben ik je dankbaar voor de aandacht die je daarmee geeft aan deze nog niet doorgronde, maar weliswaar slopende chronische, complexe multisysteemziekte.

Heel erg bedankt alvast!”

Guus Hageman