ME/CVS Stichting Nederland tekent vuurwerkpetitie

ME/CVS Stichting Nederland tekent vuurwerkpetitie

Vuurwerk in de Nieuwjaarsnacht is een groot maatschappelijk probleem. Gelukkig lijkt het er nu op dat er eindelijk een meerderheid in de Tweede Kamer is voor een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod. De ME/CVS Stichting Nederland sluit zich graag bij de petitie aan en heeft deze getekend. We hopen dat er een algeheel vuurwerkverbod komt. We roepen ook onze achterban op om zelf de petitie tegen vuurwerk te tekenen. Ga hiervoor naar: https://petities.nl/petitions/vuurwerkverbod .

Behalve dat er jaarlijks honderden mensen brandwonden oplopen, ons milieu wordt aangetast en er voor miljoenen euros aan schade ontstaat is er nog een vaak vergeten ergernis: voor mensen met vermoeidheidsklachten en vooral voor mensen ME/CVS zijn de harde knallen midden in de nacht een groot probleem. Ze hebben veel last van de prikkels en herstellen maar heel langzaam van extra (geluids-en lichtprikkels) en de verstoorde nachtrust. Dit zijn alleemaal ook “vuurwerkslachtoffers” die echter niemand ziet en daarom niet worden meegenomen in de cijfers.

Het plezier van een paar mensen aan de “traditie vuurwerk” moeten de mensen met ME/CVS en alle andere mensen met vermoeidheidsklachten duur bekopen. Dat kan zo niet langer. We roepen de overheid dan ook op om eindelijk op te treden en deze “traditie”(of beter gezegd gewoon “slechte gewoonte”) te verbieden en meer compassie te hebben voor zieke mensen die last hebben van het geknal en de verstoorde nachtrust.