Nieuwe voorzitter Programmacommissie ME/CVS

Met ingang van 1 september 2023 is Sjaak de Gouw (M.D.,PhD) de nieuwe voorzitter van de programmacommissie van het onderzoeksprogramma ME/CVS. Hij neemt daarmee het stokje over van Jan van Wijngaarden, die afgelopen zomer met pensioen ging.

De Gouw is sinds 2004 actief bij ZonMw in diverse functies, onder andere als voorzitter van de programma’s Infectieziektebestrijding, Q-koorts en Lyme. Ook is hij voorzitter van de Koepelcommissie van het COVID-19 Programma. Daarnaast werkt de Gouw als directeur bij de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands-Midden en de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg (RDOG) Hollands Midden.

“Ik zie met veel enthousiasme uit naar het bevorderen van de samenwerking tussen patiëntenorganisaties, wetenschappers en zorgverleners binnen het programma ME/CVS en het realiseren van de gezamenlijke programmadoelen. Het is een complex onderwerp dat ons de komende jaren stevig zal bezighouden, maar het boeken van vooruitgang kan alleen binnen die samenwerking plaatsvinden, ondersteund door een toegewijd programmateam.”
Sjaak de Gouw

Meer informatie en bron: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/nieuwe-voorzitter-programmacommissie-mecvs

Vergelijkbare berichten