Onderzoekers uit Queensland vinden overlap tussen Long COVID en ME/CVS

Het onderzoek werd uitgevoerd door professor Sonya Marshall-Gradisnik en het National Center for Neuro-immunology and Emerging Diseases (NCNED) van de Griffith University.
“Dit is het eerste onderzoek in zijn soort dat de overlap in de disfunctie met Long COVID- en ME/CVS-patiënten daadwerkelijk biologisch identificeert”,

Dr. Marshall-Gradisnik zag dat de beschadigde receptoren, zoals een niet goed werkend slot met sleutel, niet genoeg calcium binnenlaten. “Die receptoren bevinden zich op elke cel in het lichaam. Deze ionenkanalen, of het slot met sleutel die de deur probeert te openen – zijn bij ME/CVS-patiënten aanzienlijk aangetast. Toen we naar dezelfde receptor keken bij Long COVID-patiënten, zagen we dezelfde verandering.”

De onderzoekers van de Griffith University zeggen dat hun bevindingen kunnen helpen bij de behandeling van mensen die lijden aan Long COVID.

Hun bevindingen worden gepubliceerd in het Journal of Molecular Medicine.

Meer lezen (Engelstalig) en bron: https://www.abc.net.au/news/2022-08-11/long-covid-and-chronic-fatigue-syndrome-pathology-overlap/101318522

Vergelijkbare berichten