Oproep deelname wetenschappelijk onderzoek

Het onderzoeksteam van de afdeling Nucleaire geneeskunde van Universiteit Groningen heeft de medewerking van de ME/CVS Stichting gevraagd. Het verzoek is een oproep deelname wetenschappelijk onderzoek te plaatsen voor vrouwen met ME/CVS die willen deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek.

Het team wil onderzoeken of een verhoogde activiteit van het afweersysteem in het brein kan worden aangetoond door middel van het maken van een PET-scan.

Er zijn aanwijzingen dat CVS wordt veroorzaakt door een overactief afweersysteem in het brein. Het doel van dit onderzoek is om te kijken of de aanwezigheid van een overactief afweersysteem in het brein kan worden vastgesteld door middel van het maken van een positron emissie tomografie (PET) scan.

Dit onderzoek loopt al enige tijd maar men heeft nog een paar vrouwen met ME/CVS nodig en ook paar mensen die geen chronische ziekte hebben voor de controlegroep. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met het bureau van de ME/CVS-Stichting: info@mecvs.nl of via 035-6211290 (ma, di en do 10.00-12.30 uur)

Voor wetenschappelijke informatie over deze studie, klik hier.