Thuisarts past informatie aan na verzoek patiëntenorganisaties

Op het verzoek van de patiëntenorganisaties geeft de redactie van Thuisarts.nl nu een beter beeld van de ziekte ME/CVS. De informatie is gebaseerd op het advies van de Gezondheidsraad over ME/CVS uit 2018 in plaats van op de oude Richtlijn CVS uit 2013. Naast dat is ook de titel veranderd. Het is gewijzigd van ‘Ik heb het chronisch vermoeidheidssyndroom’ naar ‘Ik heb ME/CVS’ (https://www.thuisarts.nl/chronisch-vermoeidheid-syndroom/ik-heb-chronisch-vermoeidheidssyndroom).

De website Thuisarts.nl is bedoeld voor diegenen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten, een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. De eindredacteur heeft bij de nieuwe tekst gebruik gemaakt van de commentaren en suggesties van de patiëntenorganisaties. De ME/CVS patiëntenorganisaties vonden dit een productieve samenwerking.

Laat ons weten via info@mecvs.nl als je op andere plaatsen voorlichtingsteksten tegenkomt die een verkeerd of vertekend beeld geven van ME/CVS