Wandelen voor ME

Waarom ik wandel voor een goed doel!

Als moeder en dochter lopen wij samen de 40 kilometer van de Nijmeegse Vierdaagse. We vinden het niet alleen gezellig om samen te lopen, op deze manier kunnen we ook iets bijdragen aan dit goede doel.

Onze lieve vriendin Angelique van Braak heeft de ziekte ME. ME/CVS is Myalgische Encefalomyelitis, ook bekend als het Chronischevermoeidheidssyndroom. Het is een niet-aangeboren, chronische en complexe multisysteemziekte. Mensen met ME/CVS zijn niet alleen uitgeput, maar hebben ook andere chronische klachten, waaronder (vaak) pijn. ME/CVS heeft een onvoorspelbaar verloop: elke dag kan zonder aanleiding weer anders zijn.
Er is heel veel onderzoek nodig naar een oplossing voor deze ziekte. Wij willen daarom met de Vierdaagse geld ophalen voor het onderzoek door de Stichting Cardiozorg. De stichting ME/CVS zorgt ervoor dat al het opgehaalde sponsorgeld naar de Stichting Cardiozorg wordt overgemaakt. Zij proberen op dit moment door laboratoriumonderzoek, onderzoek door middel van scans en biobank, DE oplossing te vinden.
Hiervoor is veel geld nodig. Iedere euro brengt ons een stapje dichter bij dit doel!

Klik hier om mee te helpen.