Onderzoeksprogramma ME/CVS: stand van zaken

De beoordelingsfase van de eerste ME/CVS subsidieronde gaat van start. In september komen de klankbordgroep en de programmacommissie van het onderzoeksprogramma ME/CVS samen om te kijken naar de kwaliteit en relevantie van de binnengekomen aanvragen. Hieruit volgt later de beoordeling over de gehonoreerde en afgewezen onderzoeksvoorstellen uit deze ronde. Voor patiënten, aanvragers, en andere betrokkenen een spannende tijd. In dit bericht maakt u kennis met Jantine. Zij startte deze zomer als programmamanager bij het onderzoeksprogramma ME/CVS. Samen met programmamanager Sabine de Jong vertelt zij wat er in het traject vóór de beoordelingsfase gebeurd is binnen het programma.

Nieuwe programmamanager

Jantine Kuiper – van Dijk sloot op 1 juli 2022 aan bij het programma als programmamanager. Zij heeft een achtergrond in de biomedische wetenschappen en ze heeft ervaring met een soortgelijke functie bij een gezondheidsfonds. ‘In mijn vorige baan werkten we met geld dat door mensen gedoneerd was. Deze mensen schenken dat geld met het vertrouwen dat een stichting daar goed en zorgvuldig mee om gaat, dus daar was ik altijd waakzaam op. Die waakzaamheid heb ik meegenomen naar ZonMw, want het ook (publieke) geld achter het onderzoeksprogramma ME/CVS moet zorgvuldig besteed worden’, vertelt Jantine.

Een bijdrage leveren aan de maatschappij was voor Jantine belangrijk in de overweging om bij ZonMw te komen werken. Het onderzoeksprogramma ME/CVS past op verschillende manieren bij haar: ‘Mijn biomedische kennis sluit natuurlijk mooi aan bij dit programma, waar biomedisch onderzoek naar ME/CVS een belangrijke pijler is. Bovendien ben ik me bewust van het feit dat er vraag is om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en in de samenleving te waarborgen. Dat past ook bij een van mijn principes: kennis komt pas tot leven als we er iets mee doen.’

Voortgang eerste subsidieronde

Lees hier verder over de voortgang van de eerste subsidieronde die ZonMw gister publiceerde.

Wil je meedoen aan onderzoek naar ME/CVS? Als patiënt kun je een waardevolle bijdrage leveren. Meld je hier aan!

Bron: ZonMw

Vergelijkbare berichten