ZonMw verhoogt budget in eerste subsidieronde

ZonMw heeft besloten om het budget dat kan worden besteed in de eerste subsidieronde van het onderzoeksprogramma ME/CVS, te verhogen. De verhoging zorgt ervoor dat er meer onderzoek naar ME/CVS gefinancierd kan worden. Het doel van de subsidieoproep is het neerzetten van een stevige onderzoeksinfrastructuur voor ME/CVS. Het ophogen van het budget helpt bij het behalen van dit doel.

Het totaal te besteden bedrag voor de subsidieoproep wordt 11,6 miljoen euro, dat is een verhoging van 1,6 miljoen euro. De ophoging van het budget binnen deze ronde betekent dat er in toekomstige rondes minder geld kan worden uitgegeven. We weten op dit moment nog niet voor welke toekomstige rondes dit gevolgen zal hebben. De ophoging gaat in ieder geval niet ten koste van het budget voor praktijkonderzoek.

Op dit moment kunnen we niets delen over welke projecten financiering krijgen vanuit de eerste subsidieronde. Uiterlijk in april 2023 wordt de uitslag van de ronde openbaar gemaakt. Hierover wordt gecommuniceerd op de ZonMw-website en in de ZonMw-nieuwsbrief.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.zonmw.nl/mecvs

Bron: ZonMw

Vergelijkbare berichten