Wat is ME/CVS?

In deze brochure vind je informatie over allerlei aspecten van ME/CVS en informatie over de gevolgen van ME/CVS. We bespreken niet alleen de aard en mate van ernst van de aandoening, maar geven ook informatie over diagnose en behandeling. Daarnaast bespreken we globaal de gevolgen van ME/CVS op bijvoorbeeld het gebied van inkomen en werk, praktische problemen en oplossingen en hoe om te gaan met ME/CVS, door jouw als patiënt, maar ook door je omgeving. De informatie in deze brochures is globaal. In andere brochures gaan we dieper in op bepaalde materie. 

Gratis ontvangen?

Word nu donateur van  ME/CVS Nederland en  ontvang deze en drie andere brochures  gratis! Meld je dus nu aan als donateur

Online informatie bij de brochure ‘Wat is ME/CVS?’

Op deze pagina vind je actuele informatie die hoort bij de brochure ‘Wat is ME/CVS?’ die deel uitmaakt van de uitgebreide Informatiemap ME/CVS.  De informatie op deze pagina wordt zo goed mogelijk actueel gehouden. Mocht je een fout ontdekken – in de brochure of hier –  of een link die niet meer werkt, stuur ons dan een e-mail en wij corrigeren de fout zo snel mogelijk. 

Kindertelefoon 

Elke dag bereikbaar van 11:00 tot 21:00u op 0800-0432 

113 zelfmoordpreventie 

Nu in levensgevaar? Bel 112 

Niet in levensgevaar maar wel acuut hulp nodig? Bel 113 of bel gratis 0800-0113 

Mindkorrelatie 

Op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 18:00u op 0900-1450. Ook hulp via chat, Whatsapp en e-mail. 

De Luisterlijn 

Elke dag de hele dag bereikbaar op 0900-0767. Ook hulp via chat of e-mail. 

Infolijn ME/CVS Nederland