‘Mijn huis is mijn wereld’

Foto- en schrijfwedstrijd

De inzendtermijn voor deze wedstrijd is gesloten

Leuk dat je mee wilt doen aan onze creatieve wedstrijd! MECVS Nederland organiseert deze in het kader van de Wereld ME-dag 2024. Hou jij van fotograferen, doe dan mee met de fotowedstrijd. Schrijf je liever? Stuur dan jouw tekst in en doe ook mee.

Het thema

Deze wedstrijd bestaat uit twee onderdelen en heeft het thema: ‘Mijn huis is mijn wereld’. Vanwege de opzet kun je maar aan één van beide deelnemen. Jij kiest of je meedoet met een foto of met een mooie tekst. Hoe verbeeld jij jouw gedachten en gevoelens over leven met ME/CVS en/of long covid? Binnen dit thema kan veel! Hieronder lees je meer over de twee wedstrijden.

In deze wedstrijd gaat het erom dat jij op een creatieve manier uitdrukking geeft aan jouw leven met ME/CVS en/of long covid. Voel je vrij om hier binnen het thema ‘Mijn huis is mijn wereld’ invulling aan te geven. Hou rekening met het volgende:

  1. Zorg dat het beeld scherp is waar het scherp moet zijn.
  2. Geen reproducties van foto’s.
  3. Maak je foto op de beste technische kwaliteit die je camera kan leveren. In de handleiding van je smartphone of camera vind je daarover informatie.
  4. Je stuurt maximaal één foto in.

Zie ook de wedstrijdvoorwaarden.

Uiterlijke datum inzending: 26 februari 2024.

De schrijfwedstrijd bestaat uit twee ronden: een selectieronde en een schrijfopdracht.

De selectieronde

Stuur ons een tekst die jij zelf geschreven hebt. Deze tekst mag gaan over leven met ME/CVS en/of long covid, maar dat hoeft niet. In deze ronde gaat het erom dat je je schrijftalent laat zien. Kom je door deze ronde, dan word je uitgenodigd voor de schrijfopdracht.

De schrijfopdracht

De uitgekozen schrijvers van de selectieronde krijgen de opdracht om bij een van de gekozen foto’s binnen het thema ‘Mijn huis is mijn wereld’ een tekst te schrijven. Je ontvangt hier een aparte uitnodiging voor. Dat mag een gedicht zijn, maar ook een mooie tekst waarmee je uitdrukking geeft aan jouw gedachten en gevoelens bij de foto. Maak je geen zorgen over spelfouten. De teksten worden nog nagekeken en als dat nodig is nemen we contact met je op om de correcties te bespreken. De opdracht in het kort:

  1. Thema: Mijn huis is mijn wereld. 
  2. Baseer je tekst op de foto die jou is toegewezen.
  3. Je gedicht of tekst mag maximaal 1400 tekens bevatten (ongeveer 200 woorden).

Zie ook de wedstrijdvoorwaarden.

Uiterlijke datum inzending voor selectieronde: 26 februari 2024.

Foto: Pixabay/StockSnap