fbpx

Inkomen, werk en ME/CVS

Inkomen, werk en ME/CVS

Op deze pagina vind je actuele informatie die hoort bij de brochure ‘Inkomen, werk en ME/CVS’ die deel uitmaakt van de uitgebreide Informatiemap ME/CVS van de ME/CVS Stichting. De informatie op deze pagina wordt zo goed mogelijk actueel gehouden. Mocht je een een fout ontdekken – in de brochure of hier –  of een link die niet meer werkt, stuur ons dan een e-mail en wij corrigeren de fout zo snel mogelijk. Deze brochure is te bestellen in onze webshop.


Rechtsbijstand

Wie geen rechtsbijstandverzekering heeft, kan bij sommige verzekeraars toch terecht. Aanbieders als Das, Centraal Beheer, Lancyr en Univé bieden voor bepaalde geschillen een pakket met een vaste prijs, waarvoor je ook kunt aankloppen met een al lopend of voorzien conflict. De kosten voor advies kunnen oplopen op € 400. Kosten voor advies én bijstand kunnen oplopen tot ca. € 900. Deze informatie is afkomstig van de Consumentenbond.

Vakbonden

Wanneer je lid bent van een vakbond, dan bieden deze in het algemeen ook juridische hulp en ondersteuning bij zaken als ontslag, re-integratie en bezwaarprocedures. Neem voor meer informatie direct contact op met de vakbond waarbij je bent aangesloten.

Vermoeidheidkliniek

Biedt naast multidisciplinaire behandeling van ME/CVS met de dienst Arbeid en Inkomen ook juridische ondersteuning bij bezwaarprocedures. De intake is gratis.