MDT

Maatschappelijke Dienst Tijd

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.

MDT is voor alle jongeren in Nederland tussen de 12 en 30 jaar. Schoolgaand of niet, Mavo, Havo, VWO, (V)MBO of HBO/WO. Voor iedereen is er dus plek.

MDT voor jongeren met ME/CVS

Maar wat nou als je chronisch ziek bent en niet of nauwelijks regulier onderwijs kunt volgen, omdat je door je ziekte vaak aan huis gebonden bent en er niet veel mogelijkheden zijn om er op uit te gaan? Bijvoorbeeld  jongeren die een (ernstige) vorm van ME/CVS hebben?

The Social Challenge

Vóór hen en mét hen ontwikkelen we de Social Challenge. Een super leuk projecten waarin je jouw talenten ontwikkelt én iets goeds doet voor een ander. Vanuit huis en online, of op locaties bij de projecten zelf, op tijden die jou uitkomen.

Deze projecten zijn maatwerk, elke deelnemer is uniek, met zijn eigen kennis, voorkeuren, mogelijkheden en helaas soms ook onmogelijkheden. Maar die gaan we veranderen in kansen door samen te kijken wat het best bij jou past. Dit project voeren wij uit samen met Helping Heroes | MDT. The Social Challenge is een individueel MDT project waar jij samen met je coach vorm aan geeft.
Lees meer over The Social Challenge

MDT samen met andere jongeren met ME/CVS.
Doe jij liever een MDT in groepsverband? Al dan niet samen met andere jongeren met ME/CVS? Kijk dan eens bij onze bestaande (online) MDT projecten:

Interesse?

MDT kost je niets en doe je vrijwillig. Maar het is altijd leuk en leerzaam! Meld je aan voor een intake met Desiree onze coach voor Social Challenge en Virtual MDT. Heb je een vraag? Bel of Whatsapp dan even met haar op: 06-2021 2527