De behandeling van ME/CVS

ME/CVS is vooralsnog een aandoening die niet te genezen is. Dat neemt niet weg dat een deel van de patiënten in de loop van de tijd verbetert. In deze brochure geven we een overzicht van wat er mogelijk is aan behandeling. We gaan in op reguliere en alternatieve geneeswijzen, maar gaan ook in op bijvoorbeeld trainingen, het gebruik van voedingssupplementen en hoe je een behandelaar vindt die bij jou past. Doel van de behandeling is niet zozeer genezen, maar om op specifieke terreinen enige winst te boeken zodat je situatie in elk geval kan stabiliseren. Daarnaast richt behandeling zich op het leren leven binnen de nieuwe grenzen die je lichaam stelt als gevolg van ME/CVS.  

Gratis ontvangen?

Wanneer je je nu aanmeldt als donateur van ME/CVS Nederland, dan ontvang je deze en drie andere brochures naar keuze gratis. Meld je dus nu aan als donateur

Online informatie bij de brochure ‘De behandeling van ME/CVS’ 

Op deze pagina vind je actuele informatie die hoort bij de brochure ‘De behandeling van ME/CVS’ die deel uitmaakt van de uitgebreide Informatiemap ME/CVS van ME/CVS Nederland. De informatie op deze pagina wordt zo goed mogelijk actueel gehouden. Mocht je een fout ontdekken – in de brochure of hier –  of een link die niet meer werkt, stuur ons dan een e-mail en wij corrigeren de fout zo snel mogelijk. 

Overzicht behandelaren

Via ME/CVS Nederland kun je een overzicht ontvangen van behandelaren in Nederland en een paar in België. Dit overzicht kun je gratis ontvangen wanneer je donateur bent van ME/CVS Nederland. Stuur in dat geval even een e-mail. Niet-donateurs kunnen dit overzicht bestellen via de webshop van ME/CVS Nederland

Een nieuwe Nederlandse behandelrichtlijn voor ME/CVS is in ontwikkeling. Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten voor informatie hierover. 

* Deze richtlijn zal naar alle waarschijnlijkheid van invloed zijn op de Nederlandse richtlijn die momenteel in ontwikkeling is. 

Meer brochures