Inkomen, werk en ME/CVS

De brochure ‘Inkomen, werk en ME/CVS’ is een uitgebreide brochure van 42 pagina’s met veel informatie over de sociale zekerheid in Nederland in het geval van ziekte. Je vindt in deze brochure informatie over wat er gebeurt wanneer je ziek wordt en waar je recht op hebt. Zo gaan we in op de ziektewet, re-integratieverplichtingen, de participatiewet en de WIA. Verder geven we je tips over het voorbereiden van een gesprek met een verzekeringsarts die je situatie moet beoordelen en sollicitatietips.  

Gratis ontvangen?

Wanneer je je nu aanmeldt als donateur van ME/CVS Nederland, dan ontvang je deze en drie andere brochures naar keuze gratis. Meld je dus nu aan als donateur

Online informatie bij de brochure ‘Inkomen, werk en ME/CVS’ 

Op deze pagina vind je actuele informatie die hoort bij de brochure ‘Inkomen, werk en ME/CVS’ die deel uitmaakt van de uitgebreide Informatiemap ME/CVS van ME/CVS Nederland. De informatie op deze pagina wordt zo goed mogelijk actueel gehouden. Mocht je een fout ontdekken – in de brochure of hier –  of een link die niet meer werkt, stuur ons dan een e-mail en wij corrigeren de fout zo snel mogelijk. 

Rechtsbijstand 

Wie geen rechtsbijstandverzekering heeft, kan bij sommige verzekeraars toch terecht. Aanbieders als Das, Centraal Beheer, Lancyr en Univé bieden voor bepaalde geschillen een pakket met een vaste prijs, waarvoor je ook kunt aankloppen met een al lopend of voorzien conflict. De kosten voor advies kunnen oplopen tot € 400. Kosten voor advies én bijstand kunnen oplopen tot ca. € 900. Deze informatie is afkomstig van de Consumentenbond

Vakbonden 

Wanneer je lid bent van een vakbond, dan biedt deze in het algemeen ook juridische hulp en ondersteuning bij zaken als ontslag, re-integratie en bezwaarprocedures. Neem voor meer informatie direct contact op met de vakbond waarbij je bent aangesloten. 

Vermoeidheidkliniek 

Biedt naast multidisciplinaire behandeling van ME/CVS met de dienst Arbeid en Inkomen ook juridische ondersteuning bij bezwaarprocedures. De intake is gratis. 

Meer brochures