Dag van de Mantelzorg

Maak mantelzorgers belangrijker dan regels

Stop de #regelkolder. Teken de petitie!

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zij hebben het veel te druk met de regelkolder waarmee zij voortdurend te maken krijgen. En dat is nogal wat. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en met tientallen zorgprofessionals en organisaties te maken krijgen…

Mantelzorgers zijn te druk met al deze regeltaken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die nodig is om te bellen voor meer informatie of om zaken goed geregeld te krijgen. Het kost mantelzorgers gemiddeld 4 uur per week. Dat is kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Dat moet en kan anders! Daarom starten we een petitie Stop de #regelkolder.

Vind jij ook dat mantelzorgers belangrijker zijn dan regels? Teken dan de petitie Stop de #regelkolder. 

10 november dag van de Mantelzorg

Naast het tekenen van de petitie kun je meer doen. Want op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Dan geven we ieder jaar de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland een schouderklop. Mantelzorgers vinden de zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering.

Bron en lees meer: https://www.mantelzorg.nl/dag-van-de-mantelzorg/

Vergelijkbare berichten