Muziek op gedichten van een ME/CVS’er

Wanneer je leven beperkt wordt door ME/CVS is je grootste uitdaging om nieuwe wegen te vinden om je leven betekenis en invulling te geven. Corina Duyn kreeg op 36-jarige leeftijd ME/CVS. Zij was op dat moment een kunstenares die in haar werk vooral reflecteerde op Ierse folklore. Haar werk veranderde “Voornamelijk uit noodzaak om een weg vooruit te vinden in mijn totaal veranderde leven.” In haar werk, dat onder andere bestaat uit het schrijven van gedichten, verkent zij nu wat zij noemt “het interne landschap van ziekte.”

Afbeelding van het boekje 'Hatched' van Corina Duyn.
De dichtbundel ‘Hatched’ van Corina Duyn.

Corina Duyn is een in Nederland geboren, maar al jarenlang in Ierland wonende, kunstenares die lijdt aan M.E., een ziekte die zich kenmerkt door vooral chronische vermoeidheid. Haar website is niet alleen een expositie van haar creativiteit, maar ook van een leven na de snelle achteruitgang van haar gezondheid als gevolg van de slopende ziekte. Ondanks haar beperkingen uit ze haar artisticiteit in het schrijven van gedichten, het maken van poppen, collages en andere kunst.

Het boek

Onder de titels die ze heeft uitgebracht is ook het boekje Hatched dat bestaat uit korte gedichten die de dagelijkse gebeurtenissen en haar ziekte op een luchtige maar doordringende wijze weergeven. Een deel van haar gedichten is nu op muziek gezet door Luck Surus.

De muziek

Luck Surus is een in Nederland gesitueerde musicus en gitaardocent. Onlangs heeft hij het eerste Hatched-album uitgebracht. Een tweede album is in de maak. Hatched is een album gevuld met muziek die omschreven kan worden als folk, singer/songwriter of pop. De term gevoelsmuziek zou ook niet misstaan. Behalve naast de zangpartijen van Linda van Heerden en Jeroen Niesten, zijn er vooral akoestische (klassieke) gitaren te horen. Hier en daar aangevuld met instrumenten die bij het nummer en de tekst passen.

Hatched is te beluisteren via Spotify en iTunes en veel andere online platforms.

Relevante links

Vergelijkbare berichten