Tweede Kamer stemt vóór post-covidpoliklinieken

Gisteren stemde de Tweede Kamer vóór het toewijzen van 27 miljoen euro aan post-covidpoliklinieken. Dat is geweldig nieuws voor post-covidpatiënten, en geeft ook hoop aan mensen met ME/CVS!    

Twee weken geleden diende Tweede Kamerlid Julian Bushoff een voorstel in om 27 miljoen euro te reserveren voor gespecialiseerde post-covidpoliklinieken. Hierdoor kunnen er in Nederland centra komen waar mensen met post-covidklachten behandeld kunnen worden.

Petitie met handtekeningen

Om de Tweede Kamer te overtuigen van de behoefte aan deze gespecialiseerde centra, hebben verschillende organisaties, waaronder de Patiëntenalliantie PAIS (Postacute Infectieuze Syndromen), een petitie opgesteld. Meer dan 100.000 mensen hebben deze petitie ondertekend. Op 13 februari is de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

Grote dank aan alle ondertekenaars!

MECVS Nederland is erg blij en trots dat we deel uit maken van de Patiëntenalliantie PAIS. We zullen samenwerken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat deze poliklinieken zo snel mogelijk toegankelijk zijn, niet alleen voor post-covidpatiënten, maar ook voor mensen met ME/CVS.

Gerelateerde links

Vergelijkbare berichten