‘Nederland inspireert internationaal met onderzoeksbudget’

| |

De World ME Alliance vergroot het bewustzijn over ME/CVS over de hele wereld. Dat is van belang omdat naar schatting tussen de 17 en 30 miljoen mensen wereldwijd ME hebben. Het verbond maakt zich hard voor onder meer onderzoeksfinanciering: “Nederland heeft veel succes met de onderzoeksubsidie van ZonMw. Dat wil ik overal in de wereld,” vertelt Sian Leary, hoofd belangenbehartiging en communicatie van de World ME Alliance in Medium.   

 

Sian beschrijft dat ze mede door de aandacht voor long covid een toename ziet in het begrip voor ME. Het blijft echter een uitdaging om concrete acties op het gebied van onderzoek naar en erkenning van ME te realiseren. Volgens Sian is de World ME Alliance succesvol in het wereldwijd samenbrengen van personen, organisaties en overheden, iets wat voor de oprichting nauwelijks bestond. Het taboe rondom de ziekte is er nog niet opgelost, maar ze zien langzaam verandering.

Spread the word!

Wil jij ook bijdragen aan de missie van de World ME Alliance? “Spread the word” is het advies van Sian. “Als we samen het bewustzijn over ME willen vergroten, moeten we (nog) meer aandacht vragen voor ME. Een mooi moment hiervoor is rondom de jaarlijkse World ME Day die ieder jaar op 12 mei plaatsvindt. Of door (online) informatie en ervaringen te delen, via sociale netwerken, conferenties en presentaties.”

Lees het hele artikel!
Wil je het hele artikel lezen? Word dan donateur en krijg deze editie van Medium deze maand nog op je deurmat!

Vergelijkbare berichten