Goed voorbeeld doet goed volgen

The Social Challenge: Goed voorbeeld doet volgen 

Eind vorig jaar werd de ME/CVS Stichting winnaar van de European Best Practice in de categorie “Isolation, Discrimination and Stigma” van EFNA samen met de vakgroep Brain Mind Pain van het Europees Parlement met het jongerenproject The Social Challenge.

Van diverse andere EMEA-vertegenwoordigers voor ME/CVS organisaties uit Europese landen ontvangt de ME/CVS Stichting veel interesse in dit succesvolle jongerenproject, The Social Challenge.
Er ontstaan ideeën en toekomstige samenwerkingen met ME/CVS (jongeren)organisaties in onder andere Frankrijk en Duitsland.

MDT
MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.

MDT is voor alle jongeren in Nederland tussen de 14 en 27 jaar. Schoolgaand of niet, Mavo, Havo, VWO, MBO of HBO. Voor iedereen is er dus plek.

MDT voor jongeren met ME/CVS
Maar wat nou als je chronisch ziek bent en niet of nauwelijks regulier onderwijs kunt volgen, omdat je door je ziekte vaak aan huis gebonden bent en er niet veel mogelijkheden zijn om er op uit te gaan? Bijvoorbeeld  jongeren die een (ernstige) vorm van ME/CVS hebben?

The Social Challenge
Vóór hen en mét hen ontwikkelen we de Social Challenge. Een super leuk projecten waarin je jouw talenten ontwikkelt én iets goeds doet voor een ander. Vanuit huis en online, of op locaties bij de projecten zelf, op tijden die jou uitkomen.

Deze projecten zijn maatwerk, elke deelnemer is uniek, met zijn eigen kennis, voorkeuren, mogelijkheden en helaas soms ook onmogelijkheden. Maar die gaan we veranderen in kansen door samen te kijken wat het best bij jou past. Dit project voeren wij uit samen met Helping Heroes | MDT.

Lees meer over The Social Challenge

Vergelijkbare berichten