9 januari is De dag van Verantwoord Medicijngebruik

Sinds 2020 staat 9 januari bekend als de Dag van Verantwoord Medicijngebruik (DvVM). In 2024 staat deze dag in het teken van Demedicalisering. 
Ongeveer 11 miljoen mensen in Nederland gebruiken regelmatig medicijnen. Om stil te staan bij de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van dit medicijngebruik, organiseert het IVM elk jaar op 9 januari de Dag van Verantwoord Medicijngebruik (#DvVM). Deze 5e editie staat in het teken van Demedicalisering. Het IVM doet een oproep voor het periodiek voeren van een APK (Alle Pillen Kloppen)-gesprek. Ook jij kan dit initiatief steunen!



Niet elke kwaal, klacht of behandeling hoeft met pillen opgelost te worden. En als medicijnen nodig zijn, dan is dat niet altijd voor de rest van je leven. Natuurlijk bespreekt je dokter samen met je over de verwachte behandelduur bij het begin van de behandeling. Maar is er een tussentijds ook nog een gesprek om te bepalen hoe verder met medicatie? Weet jij als patiënt dat je altijd bij je eigen (huis)arts of apotheker terecht kan als je wil minderen of stoppen met je medicatie? Begin jezelf wel eens het gesprek? 

Vergelijkbare berichten