In april 2023 duidelijkheid over onderzoeksprogramma ME/CVS

Vandaag ontvingen wij van ZonMw het bericht dat het definitief advies over de te financieren projecten voor het onderzoeksprogramma ME/CVS uiterlijk in april bekend wordt gemaakt.

De programmacommissie van het onderzoeksprogramma ME/CVS is tot een definitief advies gekomen over de projecten en consortia die volgens hen financiering voor biomedisch onderzoek naar ME/CVS zouden moeten krijgen. Dit gebeurde tijdens een extra ingelaste commissievergadering, die begin december plaatsvond.

Het advies van de commissie moet nog definitief worden gemaakt door het ZonMw-bestuur. Zodra het bestuur het besluit heeft genomen en de benodigde administratieve handelingen zijn verricht, wordt bekend gemaakt welke projecten en consortia (samenwerkingsverbanden) van start zullen gaan. In dit bericht leggen we uit hoe het proces tot nu toe gelopen is en hoe de verdere planning eruitziet.

Op deze pagina leest u meer over hoe de standaard subsidieprocedure eruitziet.

Extra vergadering zorgt voor verschoven planning

De planning voor de communicatie over de projecten is verschoven naar april 2023. Dit komt omdat er een extra vergadering nodig was om tot een definitief advies te komen. Eerder was de verwachting dat er in januari 2023 over de startende projecten kon worden gecommuniceerd. ‘Dit is helaas de derde keer dat er sprake is van vertraging,’ vertelt Simone van Montfort, die Sabine de Jong opvolgt als senior programmamanager bij het onderzoeksprogramma. ‘De eerste keer werd de deadline van de subsidieoproep verschoven omdat aanvragers meer tijd nodig hadden, de tweede keer werd de planning aangepast vanwege problemen bij ZonMw. Nu verschuift de planning omdat er een extra vergadering nodig was om tot een definitief advies te komen.’

Bron en lees meer: www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/programmacommissie-komt-tot-definitief-advies-over-te-financieren-mecvs-projecten/

Relevante informatie:

Vergelijkbare berichten