ME/CVS – Informatie voor Behandelaars

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de brochure “ME/CVS – Informatie voor Behandelaars”. Deze bevat extra handige links en kun je gebruiken om aan je behandelaar te geven.

Mensen met ME/CVS worden regelmatig geconfronteerd met huisartsen en andere behandelaars die weinig afweten van de ziekte, of er verouderde denkbeelden over hebben. Om behandelaars te voorzien van actuele, bruikbare informatie hebben de drie ME/CVS-patiëntenorganisaties (de ME/cvs Vereniging, Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid en MECVS Nederland) een informatieblad gemaakt over wat de ziekte inhoudt, hoe de diagnose gesteld kan worden, en hoe de patiënten het beste geholpen kunnen worden. De inhoud is gebaseerd op betrouwbare bronnen: de NICE richtlijn voor ME/CVS uit 2021 en het advies over ME/CVS van de Gezondheidsraad uit 2018.

In de nieuwe versie van het informatieblad zijn extra handige links toegevoegd:

  • Er is een link opgenomen naar de PEM-Factsheet van C-Support, waarin informatie wordt gegeven over PEM bij long covid, ME/CVS, Q-koorts en andere chronisch ziektes waaraan een infectie vooraf ging.
  • Ook is de lijst van handige links uitgebreid met een verwijzing naar Open Medicine Foundation. Zij bieden een kennisbank voor behandelaars én voor patiënten met actuele en gecontroleerde informatie over ME/CVS en long covid.

Download het informatieblad 

Behandelaars kunnen “ME/CVS – Informatie voor behandelaars” hier downloaden.

Patiënten kunnen het ook uitprinten en aan hun behandelaars geven.

Deel je ervaring

We houden het informatieblad één keer per jaar tegen het licht om het eventueel te verbeteren. We horen daarom graag  wat de ervaringen zijn. Wat vind je als behandelaar van het informatieblad? Wat is je ervaring als patiënt, heeft je behandelaar zijn aanpak of houding veranderd? Heb je suggesties voor verbeteringen? Stuur je ervaringen naar één van de onderstaande organisaties:

ME/cvs Vereniging (contact@me-cvsvereniging.nl)
MECVS Nederland (info@mecvs.nl)
Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid (info@steungroep.nl)

Vergelijkbare berichten