Op jacht naar de horizon

Reizen met een uitdaging – deel 5: richting geven aan je bestaan

Auteur: Elly Steffens

Wow, ik ben al over de helft van mijn tijd in Australië! Ontspannend, intensief, bevrijdend en emotioneel. Deze onderneming is alles tegelijk. Ik ga bewust mee in de flow.

Hoe doe je dat eigenlijk: meegaan op de golf? Neem ik dat wat op me afkomt serieus? Of gooi ik elke gedachte overboord? Sta ik stil bij elk gevoel en iedere pijn? Ik heb mijn weg gevonden. Het is de gulden middenweg, zo lijkt het. Een interessante beschouwing van mezelf en het leven.

Groei

Het is wonderlijk hoe het met me gaat. Kijk ik naar de lange termijn, het verloop van jaren, dan zie ik enorme groei. Geestelijk voel ik me bevrijd. Ik heb geleerd oud zeer in de ogen te kijken. Ermee af te handelen. In mijn fysieke gezondheid merk ik duidelijk verbetering. Dat er een verband is tussen de twee, mijn mentale en mijn lichamelijke gezondheid, zie ik ook. Maar niet altijd.

Neem zo’n dag als gisteren. Fris als een hoentje voelde ik me na een nachtrust van zeven uur. Het was de tweede nacht met zo veel uren slaap. Geweldig! Een ononderbroken rust was het niet, maar dat ben ik gewend. Direct na het ontbijt stapten we naar buiten voor een verkennende wandeling door de buurt. Vrolijk babbelend liepen Wendy en ik de straat uit. Tot, direct bij de eerste afslag, een heftige pijnscheut in mijn lies me stopte.

Pijn

De hevige pijn speelde de laatste dagen regelmatig op. Een lymfeklier is opgezwollen en ik kan niet ontdekken waardoor. Tien jaar geleden, ik woonde in Tasmanië, had ik dezelfde symptomen. Het was zo erg dat ik amper kon lopen. Exact wat ik de afgelopen week ervoer. Ik baalde en was boos: hier heb ik geen zin in! Op dat moment moest ik besluiten wat te doen met de pijn. En met mijn gevoel erover.      

Hardop uitte ik mijn frustratie. Ja, ik mag het zat zijn. Beu zijn van het ongrijpbare, het grillige, het niet weten hoe een dag zal gaan. Mezelf toestemming geven deze gevoelens te hebben geeft al lucht. Direct erna besloot ik om te keren en naar huis te gaan. Iedere twee stappen moest ik stilstaan van de pijn. Met tegenzin nam ik even later een pijnstiller in. Doorgaan met leven, Elly!

Reactie

Het is een kunst niet te gaan zoeken op internet in mijn frustratie. Dat doe ik wel natuurlijk. Ik wil een antwoord. Ik wil weten wat ik kan doen. Ik wil beter worden! We gingen gisteren direct de deur weer uit. Ik kon thuisblijven, op bed liggen, me miserabel voelen. Maar we konden ook een andere invulling geven aan de dag. Ik koos het laatste. Met veel geduld reed Peter ons rond naar de mooiste uitzichtpunten van de Central Coast. Het werd toch een heerlijke dag!

Bewust

Wat me vasthoudt in de turbulentie van het bestaan is het weten dat we richting kunnen geven. We hoeven niet het slachtoffer te zijn van het leven. Zie waar je vandaan gekomen bent en waar je naartoe gaat! Kiezen om ten volle te leven, ongeacht de omstandigheden, is wat verrijkt. Bewust en met open ogen iedere situatie door te gaan; alles werkt dan mee ten goede! We gaan samen verder op onze reis!

Elly dagelijks volgen?

Dat kan. Via de app/website Polarsteps kun je haar dagelijks volgen. Je vindt daar ook foto’ en video’s. Volg Elly dus via Polarsteps. Elly is inmiddels ook begonnen met vloggen. Volg haar via haar Youtubekanaal.

Meer afleveringen   

Foto: Elly

Vergelijkbare berichten