Onderzoeksprojecten ME/CVS bekend

Groot nieuws! Vandaag, 25 april 2023, heeft ZonMw bekend gemaakt welke consortia¹ en welke wetenschappelijke onderzoeksprojecten financiering krijgen en dus van start kunnen gaan. Het gaat om de consortia NMCB² en MeCfs Lines plus tien projecten die daarbij horen.

Wij vinden dat de ZonMw programmacommissie een uitstekende keuze heeft gemaakt, en zijn ongelooflijk blij met deze uitslag!

En wij zijn niet de enigen die vinden dat de champagne nu open kan. Eén van de wetenschappers vertelde over de kennismaking met alle projectleiders:
“Het was geweldig om al mijn collega’s te ontmoeten, ook die van het andere consortium. Stuk voor stuk zijn dit prachtige projecten, en allemaal zijn ze hardcore biomedisch. Ik heb er ontzettend veel zin in aan de slag te gaan en met hen allemaal samen te werken!”

Klik hier voor informatie over consortium NMCB met de bijbehorende zes projecten.

Klik hier voor informatie over consortium MeCfs Lines met de bijbehorende vier projecten.

Wij zitten in beide consortia, en zijn daardoor prima in staat alle plannen te vergelijken met de onderzoeksagenda. De twee consortia vullen elkaar wonderwel aan. Onze conclusie is dat het met NMCB en MeCfs Lines mogelijk is elk type onderzoek volgens de agenda uit te voeren. En met maar één van beide kan dat niet. Degenen met veel interesse in wetenschap vinden hier een samenvatting van onze analyse.

[1] Een consortium is een tijdelijk samenwerkingsverband, bedoeld om gezamenlijk projecten uit te voeren

[2] NMCB: Het Nederlandse MeCvs Cohort en Biobank consortium

Vergelijkbare berichten